Gallery

TN_01_havas csirkemell_almas_kaposztaval csokitorta karibi_csigafank sonkas_rizsestal

Használd a jobb egérgombot!!!

Online lista

5 látogató van online
0 vendég, 5 bots, 0 felhasználó
Látogató Térkép
Powered by Visitor Maps

Count per Day
  • 11Visitors today:
  • 24Visitors yesterday:
  • 46313Total visitors:
  • 0Visitors currently online:
  • 2009. november 2. hétfőCounter starts on:

Sült hagyma

Hozzávalók 4 személvre:
4 nagy fej ezüsthagyma
1/2 kg darált hús
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa só, fekete bors, paprika
1/4 teáskanál szárított rozmaring
2 evőkanál kapribogyó
3 evőkanál vaj (főzőmargarin)
80 dkg (mirelit vagy konzerv) paradicsom
1/8 l zöldségleves (készülhet leveskockából is)
1 teáskanál szárított bazsalikom


Elkészítés:
A megtisztított, megmosott hagymák tetejéröl éles késsel egy lapos szeletet levágunk. Belsejüket teáskanállal kivájjuk úgy, hogy körben egy centi vastag húsuk maradjon. A levágott és a kivájt részeket durvára összevágjuk. A darált húst a tojással és a zsemlemorzsával kézzel összegyúrjuk. Sóval, borssal, paprikával és rozmaringgal ízesítjük, s hozzákeverjük az összevágott kapribogyót. A húsmasszát jól összetömörítve a hagymákba töltjük. Serpenyöben zsiradékot forrósítunk, és a hagymákat a hússal töltött felükkel lefelé fordítva kb. 3 percig sütjük. Miután kivettük, aranysárgára pirítjuk a felaprított hagymát
A keresztben bevágott paradicsomokat lobogó vízben leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, húsukat kockákra vágjuk. (A mirelit paradicsomot félig fagyott állapotban vágjuk fel.) A paradicsomot és a zöldséglevest a hagymára öntjük, felforraljuk, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. A töltött hagymákat ebben a lében fedő alatt 30-35 percig pároljuk. Burgonyapürével tálaljuk.
Ugyanezzel a darált húsos töltelékkel fiatal, még nem fás karalábét is megtölthetünk.
A karalábét meghámozzuk, a gyökér felőli oldalról kiskanállal kivájjuk. Belső részét és zsenge leveleit is finomra szeleteljük. A tölteléket betöltjük a karalábékba, ha marad, gombócokat formálunk belőle. Csontlében vagy erőlevesben kb. 40 percig fedő alatt pároljuk, ha elég puha, berántjuk, és tejszínt adunk hozzá.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.