Gallery

husgomboc_kaposztaval sertescsulok_poreval_koritve TN_011_Viki_fazik egzotikus_csirke_rizssalataval karamellas_meggytorta

Használd a jobb egérgombot!!!

Online lista

2 látogató van online
0 vendég, 2 bots, 0 felhasználó
Látogató Térkép
Powered by Visitor Maps

Count per Day
  • 2Visitors today:
  • 33Visitors yesterday:
  • 46337Total visitors:
  • 0Visitors currently online:
  • 2009. november 2. hétfőCounter starts on:

Vajban párolt tök pirított paradicsommal, v. gombával

Hozzávalók:
60 dkg tök,
60 dkg paradicsom,
8dkg vaj,
só, bors, kapor, petrezselyem zöldje,
1/2 citrom


A hasábokra vágott tököt sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük. A vaj felét serpenyőben megolvasztjuk, a tököt gyengén megpirítjuk, kaporra megszorjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a maradék vajon, másik serpenyőben erős tűzön megpirítjuk a serpenyőt állandóan rázogatva. Közben sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Forrón tálaljuk, a tökhasábokat középre helyezzük, a tálalás pillanatában kevés citromlevet csavarunk rá és körülrakjuk a pirított paradicsommal.
Pirított zsemlével v. kenyérszeletekkel tálaljuk.


Vajban párolt tök pirított gombával

Ugyanúgy készül, mint az előző, csak paradicsom helyett 40 dkg gombával. A gombát felszeletelve apróra vágott hagymával vajon megpirítjuk (erős tűzön). Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük és ugyanúgy tálaljuk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.