TIZENHATODIK MENÜ
Töltött padlizsán
Sajtos borjúszelet
Zsuzsi palacsintája (Crępes Suzette)

Töltött padlizsán

Négy-öt szép, nagy, friss padlizsánt fa- vagy műanyag késsel meghámozunk, hosszában félbevágjuk. Óvatosan kivájjuk a belsejét, összedaráljuk 25 dkg marhahússal, 25 dkg disznóhússal, egy darab áztatott és alaposan kinyomkodott zsemlével meg egy fej vöröshagymával. A masszát eldolgozzuk egy egész tojással, megsózzuk, megborsozzuk, megpaprikázzuk. Tehetünk hozzá kevés szardellapasztát is. Ezzel a masszával megtöltjük a félbevágott padlizsánokat. Jól kivajazott serpenyő aljára kevés hús- vagy erőlevest öntünk, a töltött padlizsánokat beletesszük, tetejüket meghintjük reszelt sajttal és apró vajdarabkákkal, majd fél óra hosszat sütjük közepes lángon.

Sajtos borjúszelet

Szép, gyenge borjúszeleteket alaposan kiverünk, tetejükre egy-egy szelet sonkát teszünk, a sonkára egy szelet ementáli sajtot, ami a sonkánál valamivel kisebb. A sonka szabadon maradt részét tojásfehérjével bekenjük.
A szeletekre ráborítunk egy másik, nem megrakott szelet húst, a szélüknél összenyomkodjuk. Az így elkészült szeleteket panírozzuk be, és bő forró zsiradékban süssük mindkét oldalukon szép pirosra. - Zsenge, forró vajon megforgatott, apróra vágott petrezselyemmel meghintett zöldborsóval tálaljuk.

Zsuzsi palacsintája (Crępes Suzette)

Süssünk sok kicsi, nagyon vékony palacsintát. Az asztalnál borszeszfőző felett forrósítsunk meg jó adag vajat (ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg), adjunk hozzá egy mandarin vagy narancs kifacsart levét és egészen finomra vágott héját, öntsünk hozzá jó kávéskanálnyi cseresznyepálinkát, maraschinót és narancslikőrt, kissé cukrozzuk meg, és ebben a mártásban melegítsük fel egyenként a palacsintákat, amelyeket aztán gyorsan összetekerünk, és előmelegített tányéron tálalunk.