HUSZONKETTEDIK MENÜ
Töltött zeller
Spanyol rakott bélszín
Lángoló őszibarack

Töltött zeller
Alaposan mossuk meg a kemény metélőzeller-gyökereket. Fele-fele arányban keverjünk össze friss vajat roquefort vagy más, hasonló sajttal. A zellergyökereket természetes bemélyedésüknél hosszában bevágjuk, és a sajtos masszával megtöltjük. Levélcsomójukkal felfelé vázaszerű üvegedénybe állítva hidegen tálaljuk.

Spanyol rakott bélszín
A bélszínszeleteket verjük ki alaposan, kenjük meg mustárral, sózzuk meg, és hintsük meg borssal. Hámozzunk burgonyát, szeleteljük fel: négy-öt fej apróra felvágott hagymát vajon pároljunk meg. A kivajazott, zsemlemorzsával meghintett pudingformába rakjuk le a burgonyaszeleteket. Szórjuk meg vajdarabkákkal, sózzuk meg, borsozzuk meg, a tetejébe rakjuk a hússzeleteket, az egészet fedjük be pirított hagymával, majd előröl kezdjük a rétegezést. Legfölülre burgonya kerüljön, amelyre vajdarabokat hintünk. Fél-fél csésze vörösbort, tejszínt és húslevest összekeverünk, leöntjük vele a rakott bélszínt, és jól lezárt pudingformában másfél óráig vízfürdőben főzzük. Ne keverjük meg, hanem amint elkészült, borítsuk ki egy nagy tálra.

Lángoló őszibarack
Kevés vajon cukrot és apróra vágott mandulát pirítunk, leöntjük 1:2 arányban citrom és narancs levével. Hozzáöntünk egy-egy kupica cointreau-t, maraschinót és konyakot, beletesszük a szép, elfelezett és levüktől lecsurgatott őszibarackokat. Melegítsük fel, közben a lével szorgalmasan locsolgassuk a barackokat, míg jól át nem melegednek. Ekkor öntsünk hozzá még konyakot, és gyújtsuk meg. A tányérokba egy-egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk, erre jön a forró őszibarack, amit a saját levével öntözünk meg, és kevés tejszínnel díszítjük. (Ezt az ételt az asztalnál célszerű elkészíteni, ezért borszeszfőző kell hozzá.)