HUSZONHARMADIK MENÜ
Sárgadinnye sósan
Sertéskaraj parmezánbudában
Csokoládés palacsinta

Sárgadinnye sósan
A szép, érett sárgadinnyeszeleteket lehűtjük, úgy tálaljuk. Ki-ki ízlés szerint sózza, borsozza.

Sertéskaraj parmezánbudában
A közepes nagyságú karajszeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Vajjal alaposan kikent lapos tűzálló tálra tesszük, vastagon meghintjük reszelt parmezánnal, és leöntjük tejföllel, de ügyeljünk rá, hogy a tejföl ne lepje el egészen a karajszeleteket. Sütőben húsz-harminc percig sütjük, a tűzálló tálban szervírozzuk, főtt burgonyával és fejes salátával.

Csokoládés palacsinta
Szép, vékony palacsintákat sütünk. Két tojássárgáját habosra keverünk három evőkanál porcukorral: 5-10 dkg csokoládét egy pohár tejjel tűzön felolvasztunk, elkeverjük ezt is a tojássárgájával és kevés vaníliakrémmel, és egy csipet sóval lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. Megkenjük vele a palacsintákat, amelyeket azután összetekerünk, és kristálycukorban, reszelt mandulában és pisztáciában megforgatva, azon forrón tálalunk.