HUSZONÖTÖDIK MENÜ
Erőleves borjúhúsból
Párolt galamb
Karfiolkrém
Cseresznyés almapüré

Erőleves borjúhúsból
Sovány borjúhúsból zöldség nélkül, kevés sóval erőlevest készítünk. (A húst jó sokáig hagyjuk főni.) Csészékbe töltjük, meghintjük nagyon finomra vágott petrezselyemmel, és pirított kenyérrel tálaljuk.

Párolt galamb
Az alaposan megtisztított és megmosott fiatal galambokat enyhén sós vízben, fedő alatt kb. fél óráig főzzük. A vízbe tehetünk egy kis vajat is. Ügyeljünk rá, hogy a víz mindig elfedje a galambokat.

Karfiolkrém
Egy szép nagy fej karfiolt alaposan megmosunk, levágjuk a torzsáját, szétszedjük rózsáira, és forró sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, lecsöpögtetjük, és szitán áttörjük. Az így kapott pürét alaposan eldolgozzuk egy tojássárgájával, kevés tejszínnel, egy kis darab vajjal, majd kis lángon újra forrásig melegítjük.

Cseresznyés almapüré
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, kevés, enyhén cukros vízben egészen puhára főzzük, fakanállal pürévé keverjük. Mély tálkába tesszük, megszórjuk cseresznyével, és néhány babapiskótát szúrunk bele.