HUSZONHATODIK MENÜ
Rákkoktél
Ropogós malacpecsenye
Sajtos pirítós II. (Welsh rarebits)

Rákkoktél
Egy rákkonzervről külön edénybe lecsorgatjuk a levét. Lapos, széles poharakat salátalevélel kibélelünk, ezekbe osztjuk el a rákokat, amelyekre kevés citromlevet facsarunk: konyakkal megöntözzük. A konzerv levét alaposan elkeverjük tejszínnel, reszelt tormával és angol mustárral, s hogy szép rózsaszín legyen, teszünk hozzá egy kevés kethcupot is. Ezzel a mártással öntjük le a rákokat. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Ropogós malacpecsenye
A megtisztított malac lábait levágjuk, belsejét alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, hosszában felnyársaljuk, és rostra tesszük. Ha nem roston sütjük, akkor egy nagyobb tepsibe tesszük háttal felfelé, kevés vizet öntünk alá, majd a sütőben közepes lángon megsütjük. A malac bőrén a sülés közben keletkezett hólyagokat azonnal felszúrjuk, hogy a lé kifolyhasson belőlük, mert így a malac bőre nem lesz foltos. A pecsenyét nem szabad sütés közben öntözgetni, mint a többi húst, hanem kenőtollal csak kevés vajat vagy olajat kenegessünk el rajta. Kívül akkor sózzuk, ha már ropogós kérge van. A sütőből kivéve tegyünk a szájába egy citromot, és azon forrón tálaljuk.

Sajtos pirítós II. (Welsh rarebits)
Vegyünk chester vagy hasonló sajtot, és vágjuk apró darabokra. Az asztalon álló borszeszfőzőre tegyünk tűzálló tálat, olvasszuk fel benne a sajtdarabkákat, keverjünk hozzá vajat, egy pohár sört, kevés cayenne-i borsot, és folytonos keverés közben addig főzzük, míg a massza hólyagokat nem vet. Ekkor kenjük rá az előre elkészített és melegen tartott vastag szelet pirítósokra.