HUSZONHETEDIK MENÜ
Illatos zöldségleves
Húsos burgonyapüré
Mazsolás túró

Illatos zöldségleves
Sóskát, csalánlevelet, snidlinget, petrezselymet, turbolyát, kaprot, zellerlevelet, póréhagymát apróra vágunk.Kisebbik részét világos vajas rántáson megpároljuk, vízzel vagy húslével felöntjük, felforraljuk, megborsozzuk, megsózzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük. A zöldség többi részét közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá a leveshez. Tetszés szerint esetleg behabarhatjuk tojássárgájával és tejszínnel, személyenként adhatunk hozzá egy-egy bevert tojást, és minden tányérba tehetünk pirított zsemlekockát.

Húsos burgonyapüré
Egy nagy fej hagymát karikára vágunk, zsiradékon üvegesre pirítjuk, egy vagdalthús-konzervet villával elnyomkodunk, hozzáadjuk a hagymához, néhány percig együtt pirítjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg.
Ezután elkeverjük 1 kg burgonyából készült nem túl sűrű pürével, a masszát jól megsózzuk, megborsozzuk, majd kis lángon alaposan felforrósítjuk.

Mazsolás túró
Tehéntúrót törjünk át szitán, keverjük el ízlés szerint porcukorral és tejszínnel, hogy sima, folyékony krémet kapjunk. Adjunk hozzá mazsolát, és ízesítsük meg kevés citromlével. Töltsük lapos poharakba, díszítsük tejszínhabbal, tálaljuk hidegen.