HUSZONKILENCEDIK MENÜ
Parmezánpuding
Őzgerinc baden-badeni módra
Orosz krém

Parmezánpuding
12 dkg vajat habosra keverünk: hozzáadunk hat tojássárgáját, 8 dkg reszelt parmezánt, 2,5 dl tejfölt, 14 dkg lisztet: kissé megsózzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt is óvatosan hozzákeverjük a masszához. Kivajazott, kilisztezett pudingformába öntjük, három-négy óráig vízfürdőben főzzük. Az elkészült pudingot kerek tálra borítjuk, körberakjuk 15 dkg apróra vágott sonkával, vajon megforgatott zöldbabbal, amit megszórtunk apróra vágott petrezselyemmel.

Őzgerinc baden-badeni módra
Egy szép őzgerincet megtisztítunk a hártyájától, szalonnával megspékeljük, megsózzuk, megborsozzuk, leöntjük tűzforró vajjal, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. egy óra hosszat sütjük, közben sűrűn locsolgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy a hús ne száradjon ki. A kisült húslé egy részében melegítsünk fel ananászdarabokat, meggyet, szőlőszemeket, rakjuk körül velük az őzgerincet. A maradék levet sűrítsük be tejföllel, és külön mártásos tálkában tálaljuk.

Orosz krém
Személyenként egy tojássárgáját egy evőkanál porcukorral habosra keverünk, hozzáöntünk arakot vagy rumot (három tojásra számítva egy evőkanálnyit), az egészet elkeverjük a tojások keményre vert habjával. Rumba áztatott meggyel, cseresznyével vagy mazsolával díszíthetjük.