HARMINCADIK MENÜ
Zsályás angolna
Borjúkrokkett
Mogyorópuding

Zsályás angolna
Daraboljunk fel egy alaposan megtisztított angolnát, áztassuk legalább egy óra hosszat megborsozott, megsózott, zsályával ízesített citromlében. Pácolás után a haldarabokat egyenként tekerjük be egy-egy zsályalevélbe, és vajon süssük kb. húsz-huszonöt percig. Citromszeletekkel körítve, vajjal leöntve tálaljuk.
Petrezselymes újburgonya és uborkasaláta illik hozzá.

Borjúkrokkett
A borjúhúst ledaráljuk egy előzőleg beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, vajon enyhén megpirított, apróra vágott póréhagymával és petrezselyemmel, összekeverjük egy-két egész tojással, megborsozzuk, megsózzuk, teszünk hozzá kevés szardellapasztát és worcester-szószt, majd az egészet még egyszer alaposan összekeverjük. Vizes kézzel lapos érmécskéket formázunk a masszából: megforgatjuk zsemlemorzsában, és bő, forró vajban kisütjük. Miután kisült, kenyérszeletekre tesszük, és ketchuppal tálaljuk.

Mogyorópuding
Négy tojássárgáját 7 dkg cukorral, egy fél citrom levével és reszelt héjával habosra keverjük, hozzáadunk 14 dkg darált mogyorót, végül a tojások keményre vert habját. A masszát a szokásos módon előkészített pudingformába öntjük, és egy óra hosszat főzzük vízfürdőben. A pudinghoz gyümölcsszörpöt vagy forró borsodót tálalunk.