HARMINCEGYEDIK MENÜ
Orosz élesztős lepénykék (blini) kaviárral
Töltött tyúkcomb (kotelett maréchal)
Karamellpuding

Orosz élesztős lepénykék (blini) kaviárral
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl tej, 3 tojás, 1/2 dl tejszín, egy csipet só, 25 dkg zsír, 5 dkg vaj.1 dkg élesztőből, kis langyos tejből és lisztből híg kovászt készítünk, és két órán át kelesztjük. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a megkelt kovászt, és kb. 3 dl tejjel jól összedolgozzuk (a tej legyen langyos).
Utána ismét kelesztjük. Kb. fél órával az elkészítés előtt belevegyítünk három tojássárgáját, egy csipet sót, a három tojás keményre vert habját, 1/2 dl tejszínből vert habot és 3 dkg olvasztott vajat. Meleg helyre állítjuk. Húsz perc múlva serpenyőben megmelegítjük a zsírt, és merőkanállal egymás mellé kis halmocskákat szaggatunk a tésztából. Mérsékelt tűznél mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy blinit megkenünk kaviárral, leborítjuk egy másikkal, leöntjük tejföllel, így tálaljuk.

Töltött tyúkcomb (kotelett maréchal)
Egy szép kövér tyúk combjait levágjuk, ügyelve, hogy a bőrt ne sértsük meg. A töltelékhez a tyúk apróra vágott mellehúsát összekeverjük egy evőkanál vajjal, kevés apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és tárkonnyal, egy nagy csészényi fehér borban megáztatott kenyérmorzsával, egy evőkanálnyi apróra vágott gombával, ízlés szerint sóval, borssal. Ezt a masszát húsdarálón kétszer átdaráljuk, egy-egy kanál olvasztott vajjal és tejszínnel összekeverjük, kis lángon folytonos keverés közben felfőzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne sűrűsödjön be.Ha kihűlt, a comb bőre alá egyenletesen betöltjük, majd a bőrt fölül összevarrjuk, nehogy kifolyjon a töltelék. Az így megtöltött combokat zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró vajban aranybarnára sütjük. A tyúkmellet is megtölthetjük hasolóképpen, ilyenkor nagyon gyenge bojúhúst használjunk a töltelékhez.

Karamellpuding
Egy liter tejet 10 dkg cukorral és egy rúd vaníliával felforralunk. Feltörünk és elhabarunk öt tojást, csipetnyi sóval megsózzuk, hozzáadjuk a langyosra hűlt tejhez. 20 dkg cukorból nem túl sötét karamellt készítünk, felöntjük kevés vízzel, előmelegített pudingformába tesszük, és gyorsan, még mielőtt megkeményedne, egyenletesen elfolyatjuk a forma oldalán. Ezután a tejjel elkevert tojásokat is beleöntjük a formába, lezárjuk, és háromnegyed óráig vízfürdőben főzzük. Ha a puding elkészült, hideg helyre tesszük, amikor kihűlt, kiborítjuk egy kerek tálra.