HARMINCNEGYEDIK MENÜ
Tavaszi saláta
Saslik
Rizottó
Sült banán

Tavaszi saláta
Egy hámozott uborkát, egy csomag hónapos retket és néhány kemény tojást karikára vágunk, beletesszük egy tálba.Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük sok apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és kaporral, leöntjük egy pohár joghurttal vagy tejföllel. Azonnal tálaljuk, nehogy az uborka levet eresszen.

Saslik
Birkahúst 2 cm vastag darabokra vágunk. Legalább fél napig pácoljuk olajban, amelyhez néhány csepp citromot, egy csipet sót, apróra vágott vöröshagymát és petrezselymet, törött borsot és törött borókabogyót, egy elnyomkodott gerezd fokhagymát és egy kupica bort adtunk. A húsokat szalonnával és vöröshagymaszeletekkel váltogatva nyársra húzzuk, roston vagy sütőben megsütjük, de úgy, hogy a hús belül rózsaszínű maradjon.

Rizottó
Egy nagy fej apróra vágott hagymát vajon vagy olívaolajon megpirítunk, hozzáadjuk a rizst, és kb. tíz percig, folytonos keverés közben tovább pirítjuk. Ügyeljünk rá, hogy a rizs ne barnuljon meg. Ezután öntsük le a rizst forrásban lévő vízzel, úgy, hogy éppen ellepje. Enyhén megsózzuk, lefedjük, és nagyon gyenge lángon, főzőlapon még vagy fél óráig főzzük.

Sült banán
A szép, érett banánokat meghámozzuk, vajban megsütjük. A serpenyőben maradt vajhoz öntsünk egy kupica rummal ízesített mézet. Ebben a mártásban még egyszer forgassuk meg a banánokat, és azon forrón, előmelegített tányéron tálaljuk, reszelt mandulával és pisztáciával meghintve.