HARMINCÖTÖDIK MENÜ
Pezsgős borjúvese
Tűzdelt fogas
Tejszínhabos ananász

Pezsgős borjúvese
(Elkészíthető sertésveséből is.) Két darab alaposan megtisztított borjúvesét kockára vágunk, forró vajban három percig sütjük, végül megsózzuk, megborsozzuk. Az asztali borszeszfőzőre rátesszük a serpenyőt, a vesét megöntözzük egy pohárka konyakkal, meggyújtjuk, majd pezsgővel leöntve eloltjuk. Amikor már nem ég, hozzáadunk 10 dkg apróra vágott, vajon megpirított gombát, egy csomag, szintén apróra vágott petrezselymet, még egyszer felmelegítjük, de nem hagyjuk felforrni. A pezsgős vesét előre elkészített, szép barnára sült, kosárka formájú pitetésztába töltjük, így fogyasztjuk.

Tűzdelt fogas
A megtisztított halat jól dörzsöljük be borssal és sóval, locsoljuk meg citromlével, és hagyjuk egy óra hosszat állni. Ezután jól szárítsuk le, és mindkét oldalán tűzdeljük meg vékony szalonnaszeletekkel. Laposan fektessük tűzálló edénybe, öntözzük meg olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben süssük meg. Forgatni nem szabad, de sűrűn kell locsolgatni. A sütés ideje fél óra. Mielőtt elkészül, öntsünk hozzá egy kávéskanál liszttel elkevert tejfölt. Melegen, a tűzálló tálban tálaljuk.

Tejszínhabos ananász
Egy lapos üvegtál aljára rakjunk babapiskótát: jól locsoljuk meg az ananászkonzerv levével. A piskótát kenjük meg egy réteg nem túl édes tejszínhabbal, a tejszínhabra tegyünk egy sor ananászkarikát, a karikák közepét díszítsük egy szem meggyel. Jégidegen tálaljuk.